Jan 30, 2011

KISAH PAK GUARD YG BANGANG




2.30 pagi


Yup. 2.30 pagi. Tak payah nak pelik la sebab aku rasa dalam zaman university, 2.30 pagi tu macam baru pukul 10.00 malam. Sume orang still buat kerja masing-masing cam siapkan assignment, study, online. Tidur memang jadi second thing yg student university akan buat. Kepada makhluk-makhluk yang bergelar mahasiswa/mahasiswi, korang je yang tau and faham akan kehidupan yg aku cakapkan. Betul kan?

Masa tu, aku, syed ngan ishmair turun kat tingkat bawah sekali kolej kediaman kitorang nak refill air kosong kat water cooler. Kolej kitorang ade 9 tingkat tapi water cooler just ade kat tingkat bawah ataupun groundfloor la orang putih kata. Kadang-kadang aku pun ade gak rasa bangang. Kenapa la tak letak je water cooler kat setiap tingkat. Kan senang camtu. Takde la menyusahkan orang yang dok tingkat atas macam aku nih. Grrrr. . .

Kitorang refill bukannya sikit. Ade la dalam enam-tujuh botol. Air water cooler tu pun satu hal. Keluar sikit je. Macam air kencing. LOL. Tengah dok tunggu botol-botol sume penuh, kitorang pun menyanyi. Kuat gak la aku rasa. Sampai tarik high pitch. Fuhh. . tak sangka plak yg suara kitorang ni ade ala-ala band Hujan. =,=

Time tengah syok melalak pagi-pagi buta tu, tetiba aku dengar ade suara asing. Toleh-toleh rupa-rupanya pak guard.  ‘Ape yang korang buat ni? Memekak pagi-pagi buta. Kacau orang nak tido je. Selama aku keje 30 tahun, tak pernah aku jumpa orang perangai macam korang nih. Belajar tinggi-tinggi tapi……………’

Mintak maaf la pakcik. Kitorang naik dulu.’  Saja aku celah conversation dia. Aku memang pantang kalau kena sound pastu cakap pasal belajar tinggi-tinggi. What the fuck man? Kalau nak sound pun, takyah la nak involve pasal status belajar. Even kalau memang dah takde modal nak brainwash, just straight forward je la. Takpayah nak cakap pasal hal yg takde kaitan langsung.

Kacau orang tido? Heyy,, kacau orang tido ke kacau kau yg tido? FYI, kolej kitorang ade 9 tingkat. Aku da cakap td kan. Bilik start dari tingkat 2 sampai tingkat 9. Tingkat 1 rumah warden. Tingkat bawah is where the entertainment ports is placed. Ade surau, bilik TV, bilik bacaan, koperasi, cafeteria dan jugak pejabat kolej. Kalau si pak guard tu cakap yg kitorang kacau orang tido, memang impossible la. Nak kacau sape tido? Meja? Kerusi? Or TV? Heyy pak guard bongok! Kau dah kantoi la. Nampak sangat yg kau tu tengah membuta during shift keje kau. Entah-entah kau bengang sebab kitorang kacau kau tengah mimpi basah time tu kan.  0.o’’

Heyy, pak guard. Kalau nak sound orang pun tengok tempat la. Kitorang bukannya buat salah pun. Takde pun dalam peraturan UITM yg menyanyi tu adalah satu kesalahan. Kau je yang overacting. Kau la pak guard first yang aku jumpa dalam UITM yang paling fucked up.  -_-


6 comments:

En. Hoot said...

kesian owh pak guard 2..sdey2..

zarif shuhai said...

eleh. dia kan dah keje 30 tahun. msti dah biasa kne kutuk. haa~

Anonymous said...

WEY CIBAI X AJAK AK PON AMEK AIR EN HUHU...
EM X PE LA CNI KE KWN HUHU

zarif shuhai said...

laaa. . pegi amek air pun nak kne ajak? takpe2. nnti aku ajak. pegi tandas pun aku ajak. oke. :)

FiNa said...

haha.... sengal la korang... tapi pak gad tu lagi sengal... heh~

zarif shuhai said...

betul2. memang sengal gila2. heh. :)

hak cipta terpelihara.zarifsonickdotblogspot.