Jul 9, 2011

GUA MAKHLUK HIBERNASI

sudah jadi kebiasaan aku. kalau aku dah pakai lappy , aku tak suka shut down. aku suka hibernate je. sebab aku malas nak tunggu lappy tu configure windows la , starting windows laa . buang masa. masa tu emas kan. 


kalau aku hibernate , senang je nak on. laju je start. just resuming windows , pastu kuar gambar yang tersayang and taip password. tup tup dah terbukak lappy tuh. tak payah nak tunggu lama-lama. kadang-kadang tu kalau aku shut down , ade la dalam 10 minit kena tunggu dia nak starting windows. arghhhh.. tension tension.





selalu kalau member-member nak pakai lappy pon , aku suh dorang hibernate je. kalau aku nak tido awal , aku siap bagi reminder , notes segala. biar serap dalam kepala otakk dorang tu.

tapi sometimes dorang tekan sleep je. aku pon heran jugak. ape beza hibernate dengan sleep? sama je function dua menatang tu aku tengok. still kena resuming windows jugak bila on nanti. 0.o''



aku: weyh , ape beza hibernate dengan sleep?
member: lahh.. kau tak tau ke?
aku: sebab aku tak tau la aku tanya kau bangang . grrr ..
member: hibernate tu maksudnya hibernasi .
aku: ohhh.. (*muka percaya. nak jage hati. grrrrr.. =,='')
member: lahh.. tak caya ke?
aku: ehhh.. percaya la. mmg aku percaya sgt. (tangan didada, mata ke atas). 
member: *kening kening
aku: habis tu sleep tu menatang ape pulak?
member: lahhh kau ni..
aku: ape dia?
member: sleep tu maksudnya tidur lah. kalau kita nak tidur , mesti la kena off lappy dulu kann????
aku: ....????? (_ _'')



pergh. tak boleh bangang lagi ke jawapan tu. aku punya lah semangat nak tau. muka cam confident je. cam good good je. memang jawapan nak makan kaki tu. arghhhh. .  =..=''




2 comments:

Alisya said...

wah, alisya baru je nak tulis entry pasal ni..sleep macam keadaan pause dvd player..sbb tu cepat je laptop tu resume balik..tp hibernate akan turns off computer tu..

tu apa yg alisya faham melalui google la..takut jgk misconception.

slmt malam~~

zarif shuhaimi said...

ohh. thanx alisya for the explanation. heh :)

hak cipta terpelihara.zarifsonickdotblogspot.