Jun 28, 2011

SEBAB2 AKU TAK BOLEH FOKUS DALAM KELAS

tak fokus? emosi terganggu masa tengah belajar? normal la tu. mesti ade sebab tak boleh fokus kan .


Mengantuk


biasa la. kalau dah tido lambat , mesti secara otomatik rasa mengantuk akan datang dengan sendiri bila kat dalam kelas. bukannya aku sengaja nak tido lambat . malam hari aku selalu qiamullail. so , masa tidur amat la limited. 'qiamullail? tangan di dada , mata ke atas'. then kalau ade sorang yang tido , mesti yang ade sekeliling dia akan rasa ngantok jugak. btol tak? cam ade pakai server connection. so, cube kau bagitau aku. kalau dah separuh budak kelas kau tido, takkan kau nak tengok je. join sekali la . baru syok!




Faktor Lecturer


kalau dah lecturer pun tak pandai nak amek hati student , student pun rasa malas nak belajar. ade yang ajar kemain lajunya. dalam satu period masa boleh habis satu module pelajaran. tup tup next class dah kena test. watafakk.  ade jugak lecturer yang buat lawak tapi dia sendiri yang gelak. student just buat muka blurr tahap dewa. tapi pape pun, respek lecturer adalah penting untuk ilmu yang berkat . (-_-)




Gangguan Emosi


ni sebab yang paling utama aku tak boleh fokus dalam kelas. cuba kau bayangkan. kalau dalam kelas kau ade awek yang boleh tahan hot. pastu pakai baju ketat warna merah. daring siot. body pulak memang mantap giler. 38D Cup tuu. duduk pulak  depan kau kat dalam kelas tu. secara otomatik, mata kau mesti tergerak nak usha barang baik punya kan. dia pulak asek dok buat posing yang mengghairahkan. asek main goyang-goyang bukit dia yang besar tu. so, mana satu kau nak? still nak belajar or nak menjamu mata dengan free show yang baek punyer? kalau fokus pun setakat dua tiga minit je kot. tengok whiteboard pun boleh reflek balik kat dia. perghhh o.0''





dugaan.. dugaan .. haihh . =,=''




4 comments:

Nur Fara Amny Roslany said...

haha ! yang baju merah takk boley blah uh ! :)

zarif shuhaimi said...

haha. dugaan berat tuh :p

Azro!e said...

HAHAHAHAHA . MACAM SIAL !

zarif shuhaimi said...

btol dow. kalau kau ade kt tempat aku, msti kau pun rasa sama. hehe. :p

hak cipta terpelihara.zarifsonickdotblogspot.