Jun 14, 2011

RESTORAN YANG TAK OWESOME

venue: Restoran Nasi Kandar Pelita, Sek.9 Shah Alam


aku dengan family aku pergi mengeport kat situ dengan perasaan riang dan gembira sebab setelah beberapa jam window shopping, itulah saat-saat yang ditunggu-tunggu. lapar kemain time tu. 

bila dah sampai situ, dah port meja baik punyer mengadap TV, perasaan riang masa mula-mula datang tu dah hilang sekelip mata. lima belas minit kat situ tanpa dilayan memang menaikkan darah muda aku time tuh. perghh. memang berbulu kitorang. muka ibu dah lain dah. aku kenal sangat muka ibu bila beliau tengah panas hati. kalau kau jadi aku, mesti kau pun panas hati jugak kan. dah macam orang bodoh kau tau. panggil banyak kali tapi sekor pun tak layan. 


ibu dah memang tahap nak makan orang time tuh. aku pun dah seram. tunggu lagi beberapa minit, then beliau ajak kitorang angkat kaki. time tu kitorang blurr jap. pending. ibu dah gerak dulu tinggalkan kitorang. bangla yang dari tadi buat muka bodoh dengan kitorang mula terhegeh-hegeh nak kejar. cakap mintak maaf la. banyak keje la. suh kitorang sabar. kepala hotak dia. kitorang dah cukup sabar dah. tapi takpe. everybody deserves a second chance kan..


kitorang duduk balik dengan sumpah seranah dalam hati. tapi bila kitorang dah duduk, still the same. takde orang pun yang amek order. watafakk. ape punya restoran la sial. service memang tahap celaka. bangang. aku takkan makan kat situ lagi.  =,=''

No comments:

hak cipta terpelihara.zarifsonickdotblogspot.