Jun 4, 2011

LANCAU

Memang. Kau je yang hebat. Kau smart. Kau kreatif. Kau bijak. Kau hensem. Kau bajet. Kau unik. Kau pandai. Kau power. Kau terer. Kau segala-galanya. Aku ni bukannya tandingan kau. aku takde pape. Aku tak hebat macam kau. aku tak smart macam kau. aku tak kreatif macam kau. aku tak bijak macam kau. aku tak sehensem kau. aku tak sebajet kau. aku tak unik macam kau. aku tak pandai macam kau. aku tak power macam kau. aku tak seterer kau.

Aku rasa aku ni tak penting pun kat kau. kalau aku ade or takde, takde beza pun. Kau still pandang aku macam sampah. Macam aku ni hina sangat sampai tak boleh nak bagi peluang langsung untuk aku bersuara. Ye la. Kau tu ade style. Kau tu hebat. Aku tak berhak nak bantah cakap kau. aku tak layak pun nak ade dengan kau.

Aku punyalah semangat tapi kau tak pandang semua tu. kau pentingkan pasal kau. je. Kau tak Nampak yang aku ni selalu berkorban masa untuk buat ape yang kau suruh. Dah macam lembu kena cucuk hidung. Sampai hidup aku kadang-kadang flunk out sebab nak ikut kehendak kau. kau cakap itu, aku buat itu. Kau cakap ini, aku buat ini. Tapi kau tak pernah nak tanya ape yang aku nak. Kau tak pernah tanya ape yang kau suruh aku buat tu sesuai tak dengan aku.

Selama ni aku sabar. Orang semua sanjung kau. cakap kau baik. Aku admit aku pun rasa macam tu. tapi bila aku dah jadi anak tiri macam ni, persepsi aku dah jadi lain. Aku pun ade perasaan jugak. Aku pun tau sedih. Sabar aku pun ade hadnya. Tapi aku tolak semua tu sebab taknak sakitkan hati kau. aku tak sehebat kau. aku bukannya sapa-sape kat kau.


So, kau buat la ape yang kau nak. Biar aku jadi babi tiri kau.  -_-‘’

3 comments:

Azro!e said...

ko gadoh ngan awek ke sial ?

zarif shuhaimi said...

bukan awek la. huhu.

Azro!e said...

beh tu ?

hak cipta terpelihara.zarifsonickdotblogspot.