Mar 3, 2011

DUGAAN MEMATANGKAN SESEORANG


Hari ni bukan hari gembira aku. Hari ni just macam hari ordinary yang laen tapi bukan hari yang selalu aku hiasi dengan gelak tawa dan senda gurau. Hari ni macam-macam masalah yang datang kat aku sampai aku dah tak larat nak tanggung.

Aku hanya manusia biasa yang secara fitrahnya bersifat lemah. Aku tak boleh nak handle semua masalah yang datang sekali gus atas bahu aku. Selalunya aku cuba untuk sorokkan semua kesedihan dan kesulitan aku dengan gelak tawa dan senyum simpul. Tapi kalau dah sampai satu tahap yang memang dah takleh control, semua problem aku mesti nampak jugak.

Aku bukannya sekuat orang lain. Titik noktah.

Orang boleh judge aku macam-macam. Cakap aku moody, kuat touching, emo. Dorang tak tau ape sebenarnya yang aku lalui. Just aku and Allah je yang tau. Bila aku diam, dorang kata aku sombong. Standard la manusia mesti ade problem masing-masing. Takkan aku nak 24/7 gelak je. Aku pn ade perasaan.

Aku harap akan ade sinar cahaya yang boleh bawak aku keluar daripada semua permasalahan aku. Aku dah penat. Hope for better one in the future.   -_-



1 comment:

FiNa said...

knpe ni zarep? ade masalah crite kat akak....

hak cipta terpelihara.zarifsonickdotblogspot.