Dec 21, 2010

PERKARA YG GURLS PATUT AMBIL BERAT


Dalam sesuatu perhubungan, persefahaman dan komunikasi yg baik memainkan peranan yg penting utk memastikan relationship tu berjalan lancar. Sume org mesti xnk relationship masing2 goyang smpai boleh membawa kpd break up kan. Org bodoh je nak macam tu. Sume sedia maklum yg laki memang terkenal dgn sifat ego sampai kdg2 ego tu dah melampau2. Aku admit yg ego aku ni tggi la jugak and also panas baran. Mybe sbb tu kot relationship aku x kekal lame. Aku xnk korang jadi macam aku. So, aku nak btau kpd gurls2 semua supaya praktikkan perkara2 nih sbb mybe ia akan mmbantu relationship korg utk jadi lagi baik and kekal sampai bila-bila :


 SIKAP KEIBUAN: Banyak lelaki yg terpikat pd gurls yg bersikap keibuan, lembut, mengambil berat dan penuh kasih sayang. Wajah yg keibuan mampu membuat lelaki berasa tenteram ...ketika sedang stress, cemas, gelisah dan senang.

 MENGHARGAI: Gurls yg menghargai lelaki adalah gurls idaman lelaki. Berbeza dgn gurls yg suka di perlakukan dgn lembut, lelaki suka dihargai, dipuji dgn tulus ikhlas dan diberi kepercayaan.Penghargaan dari gurls membuat lelaki berasa bangga. Org selalu ckp yg di sebalik kejayaan lelaki adalah wanita.

MENJAGA PENAMPILAN: Lelaki menyukai gurls yg pandai menjaga penampilan agar sentiasa kelihatan cantik, bersih, kemas dan menarik. Penampilan yg baik menunjukkan gurls tersebut menghargai dirinya. Sape xnk kalau awek hot cam maya karin, jue aziz or rozita che wan. Hehe.


 SELALU SENYUM: Just  jangan la melampau sangat. nanti  dia fikir korang gila pulak. Berpada-pada oke. Jgn plak kalau laki ade prob, korg senyum2 kambing. Kang x pasal2 kena back hand free je.

 LEMAH LEMBUT: Sifat ini memang buat laki cair. Tapi kalau dah sampai tahap mengada-ngada and over nak mampus, sume org tengok pun meluat. Silap hari bulan, penampar hinggap kat pipi.

PENAMPILAN SEDERHANA: Jangan keterlaluan bila make up sebab major lelaki suka gurls yang ade kecantikan semulajadi. Aku memang x suka gila tengok gurls yg make up tebal-tebal sampai 5 inci pastu pakai lipstick merah menyala. Pergh. Dah mcm opera dah. Kalau boleh, just pakai compact powder je and lipstick yg lebih kurang dgn color kulit. Natural beauty is better gurls! J   

SENTIASA MENEMANI: Jadilah peneman lelaki sama ada tyme senang atau susah. Gurls mcm ni selalunya akan menjadi sumber inspirasi atau kekuatan lelaki apabila berhadapan dengan sesuatu masalah. Laki jugak xkan risau bila ade problem sbb dia tau ade org yg akan menemaninya sepanjang masa.

JADI PENDENGAR YG SETIA: Jangan sekali-kali menyampuk bila si lelaki tengah bercakap. Lelaki tidak suka gurls yang terlalu banyak bercakap tapi tak tau mendengar apabila orang lain bercakap. Just lend your ears girls. Dgn itu, laki rase selesa nk share problems dgn gurls and akan rase lebih tenang.

 BERTERUS-TERANG: Jangan sekali-kali menyorokkan kebenaran daripada lelaki walaupun sesetengah kebenaran itu sememangnya pahit untuk ditelan. Being honest is better right?? At first, mybe laki susah nak terima tapi lambat laun laki akan faham keadaan yg sebenar and back to normal.

BAGI SEDIKIT RUANG: Sometimes lelaki nak jugak menghabiskan masa dorang dengan kawan-kawan dorang  yang lain. Kalau gurls boleh buat tu, confirm laki tu akan still with you forever sebab gurls tidak terlalu mengongkong.

BELAJARLAH MASAK: Apa gunanya korang  jadi gurls kalau korang tak pandai masak kan. Tak payah nak masak masakan yang terlalu rumit, just cukuplah kalau laki mampu menelan masakan korang. Apa yang penting korang tunjuk minat nak belajar memasak masakan kegemaran si lelaki. Sure dia bangga dgn effort yg korang tunjukkan. Lagipun, kena la belajar drpd skang. Untuk kesenangan korang jugak bila dah kawen nnti kan. . heh. J

No comments:

hak cipta terpelihara.zarifsonickdotblogspot.