Nov 18, 2010

HARI NI RAYE KER??

oke. hari tu aku rase cam hari2 yg biase jea. so, cm biase la. ak bgn kol 10 a.m. tu yg plg awal dowh. ak mandi, breakfast and terus keluar menuju ke taman dato' harun. ari ni nawe ajak aku teman dye g sunway. ak on je memandangkan aku dah bosan tahap firaun kt rumah tuu. then, lps smpi dato' harun, ak lepak dlu rumah ishmair sementara tggu si nawe. memang 'AWAL' dye smpi. ak pn borak2 ngn mak ishmair. ak kutuk anak dye habis-habisan. haha. jahat gile aku. then, aku borak lg. .


makcik: tggu kejap ye. makcik pegi amek makanan kt dapur. .

aku: tak payah la makcik. buat susah2 jea. (poyo je. padahal perut tgh lapar gile. :p)

makcik: tak susah pun. bkn selalu dtg umah makcik.

aku: :) :) :) :)

*****************************************************************

makcik: jemput la mkn. buat mcm rumah sendiri.

aku: takpe la cik. saya da mkn kt uma td. (still poyo sambil tgn mencedok lauk.haha)

makcik: rase la rendang kg dato' harun. lagi sedap dari rendang shah alam.

aku: jemputla mkn skali cik.

makcik: makan la. makcik da mkn td.

aku: emm ishmair da mandi blum??

makcik: dye awal2 pg da bgn da. makcik kejut dy g solat raye..

aku: solat raye????? O.o''

then, bru aku sedar yg ari tu ari raye korban. tp yg peliknye, ak x nmpk plak lembu kt surau uma ak tyme ak lalu td. xkn pg2 da korban abis kot. family ak pn buat cam xde pape je. cam cuti weekend biase je. yg bes nye, ak x pegi solat raye. bkn solat raye je, solat subuh pn qada'. astaghfirullah.. nasib baek ak pegi rumah ishmair. kalo tak, memang ak xtau pn ari tu raye. huh. melepas aku nk pkai baju melayu. tapi pape pun, aku nak wish selamat hari raya aidiladha kpd bloggers sume. chill :)


rindu ko lembu. jumpe tahun dpan oke. .:(

No comments:

hak cipta terpelihara.zarifsonickdotblogspot.